Category Archives: Календар

ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР ЗА ЈАНУАРИ 2018 ГОДИНА ГОСПОДОВА

1 ЈАНУАРИ (19 ДЕКЕМВРИ, СПОРЕД ЈУЛИЈАНСКИОТ КАЛЕНДАР) -СВЕТИОТ МАЧЕНИК БОНИФИЦИЈ Мачеништвото за Христа од грешникот прави светител. Тоа го покажува примерот на Свети Бонифатиј. Тој најпрво ѝ бил слуга на некоја богата и развратна жена во Рим, Аглаида, со која … Continue reading

Posted in Календар | Leave a comment