Category Archives: МислиЗаСекојДен

МИСЛИ ЗА СЕКОЈ ДЕН ОД СВЕТИ ТЕОФАН ЗАТВОРЕНИК

ЖИТИЕ НА СВЕТИ ТЕОФАН ЗАТВОРЕНИК Со својот живот епископ Теофан потсетува на многу големи отци и учители на древната Христијанска Црква. Таквото окарактеризирање на неговата личност го наметнува неговиот морален и скетски живот, неговата длабока и силна богословска мисла искажана … Continue reading

Posted in МислиЗаСекојДен | Leave a comment