Category Archives: Видеа

ОДЕЊЕ ОД ОВОЈ СВЕТ ВО МАНАСТИР

https://youtu.be/d49vbQdlKP8

Posted in Видеа | Leave a comment

ГОРДОСТ И ПРЕЉУБА

https://www.youtube.com/watch?v=dAiAxsag2tc https://www.youtube.com/watch?v=EFiNrI66Tkk https://www.youtube.com/watch?v=AKcrLL-uwlM

Posted in Видеа | Leave a comment

ПОРАКА ДО СИТЕ ВАС

Благословено е Неговото царство Господи Исусе Христе,син на Бога,прости ми мене грешниот! His kingdom is blessed Lord Jesus Christ, Son of God, forgive me the sinner! Благословљено је Његово царство Господе Исусе Христе, сине Божији, опрости мене грешноме! МИЛИ БРАЌА … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

РАСКОЛНИЦИ ВЛАДЕАТ НИЗ ПРАВОСЛАВНИТЕ ЖЕНСКИ МАНАСТИРИ

Мили сестри и браќа, Во овој момент немаме услови за превод на видео и во врска со тоа простете но исто така сакаме да ви прикажеме до каде Православната вера оди во еден непожелен правец и пат,послушајте го исказот на … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

МАКЕДОНСКА ВИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Posted in Видеа | Leave a comment

ОТЕЦ ТАДЕЈ ВО РУМИНИЈА

ОТЕЦ ТАДЕЈ ВО МАНАСТИРОТ ОСТРОГ

Posted in Видеа | Leave a comment

СТАРЕЦ КЛЕОПА И ОТЕЦ ТАДЕЈ

Posted in Видеа | Leave a comment

САМИНА АЛИ,НОСЕЊЕТО НА ХИЏАБ

МИЛИ БРАЌА И СЕСТРИ ВО ХРИСТА Во продолжение ви презентираме превод на предавањето на Самина Али, муслиманка по вероисповед, организирано од Универзитетот во Невада на тема: „Што навистина вели Куранот за хиџабот што го носат муслиманските жени“. Самина Али е … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

ГОЛЕМИОТ ПАД НА СВЕТА ГОРА

МАКЕДОНСКА ВИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА +++Јован Хаџи

Posted in Видеа | Leave a comment

МОНАХ АРСЕНИЕ

Posted in Видеа | Leave a comment

ШТО КАЖУВА ЕРУСАЛИМСКИОТ ПАТРИЈАРХ

ЛАГИТЕ НА ЕДЕН ПАТРИЈАРХ Администрација на МВПЦ

Posted in Видеа | Leave a comment

ПРОШЕТКА НИЗ ЕРУСАЛИМ

Posted in Видеа | Leave a comment

ЦРКВАТА МВПЦ ПРЕПОРАЧУВА

ПРОРОШТВО ЗА ИДНОТО БЕЗЗАКОНИЕ СТАРЕЦ И МАЧЕНИК АНАТОЛИЈ ОПТИНСКИ ПОМЛАДИОТ (1855-1922) И од тогаш ересите ќе се шират насекаде и ќе измамуваат многу луѓе. Непријателот на човечкиот род ќе делува со лукавост со цел во ереста да ги воведе, ако … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

SEVERE FLOOD IN JERUSALEM, ISRAEL | Apr 26, 2018

Posted in Видеа | Leave a comment

НОВ ЖИВОТ НА АРХИМАНДРИТ ГОРГИЕ

Posted in Видеа | Leave a comment

ПРВ СТАРОКАЛЕНДАРСКИ ИЛИ ЈУЛИЈАНСКИ ПРАВОСЛАВЕН МАНАСТИР

Posted in Видеа | Leave a comment

How souls travel to Heaven

Orthodox Afterlife: The 20 Toll Houses

Posted in Видеа | Leave a comment

АНГЕЛСКО ПОЕЊЕ НА ВРВОТ ОД АТОС

Posted in Видеа | Leave a comment

МАЈКА ЈЕЛЕНА ИГУМАНИЈА НА МАНСТИРОТ ЌЕЛИЈА ПИПЕРСКА

Администрација МВПЦ Витлеем

Posted in Видеа | Leave a comment

ПАТУВАЈЌИ ДО АУДИТОРИУМОТ НА ПОСТАРИОТ ЈОСИП ХЕСИХАСТА

Οδοιπορικό στα ασκητήρια του γέροντα Ιωσήφ του ησυχαστή

Posted in Видеа | Leave a comment