Category Archives: Видеа

БОЖИЌ 2018 ГОДИНА ГОСПОДОВА

Posted in Видеа | Leave a comment

Christos Santikai – Axion esti

Posted in Видеа | Leave a comment

СУЗАНА ОД ИЗРАЕЛ,ПОВЕРУВА И ВЕРУВА ДЕКА ИСУС Е БОГ И СИН НА ГОСПОД

Погледнете го ова видео со големо внимание

Posted in Видеа | Leave a comment

СВЕТИОТ ОГАН ДЕНЕС 2017 ГОСПОДОВА ГОДИНА

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ВАИСТИНА ВОСКРЕСЕ На сите верници членови монаси и монахињи во Македонска Вистинска Православна Црква им го честитам и оваа година 2017 Христовото Воскресение,Спасение,Здравје,Мир,Радост и на Многаја Љета +++јован хаџи

Posted in Видеа | Leave a comment

ФОНТАНА НА БЕСМРТНОСТА

Posted in Видеа | Leave a comment

ИСУС ОД НАЗАРЕТ

МВПЦ параклис Осло

Posted in Видеа | Leave a comment

ДА СЕ ПОГЛЕДА ВНИМАТЕЛНО

ПОСЛЕДНОТО ПРЕБАРУВАЊЕ Вистината секојпат на крајот излева само како вистина МВПЦ-параклис во Осло

Posted in Видеа | Leave a comment

ЈОСИФ ОД НАЗАРЕТ

Posted in Видеа | Leave a comment

ЕРУСАЛИМ ТОГАЈ И ДЕНЕС ШТО СЕ СЛУЧУВА

Едни поверуваа и денес веруваа,другите знаеа но се сокрија a денес бараат како да објаснат тоа што го сторија,тоа што секако требаше да случи и се случи како Тој го кажа. Но што денес се случува во Ерусалим погледнете ги … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

АНАТЕМА ПРОТИВ ЕРУСАЛИМСКИОТ ПАТРИЈАРХ ТЕОФИЛ

Posted in Видеа | Leave a comment

ОД АДАМ И ЕВА ДО СМРТА НА МОЈСИЕ

Posted in Видеа | Leave a comment

ПРОРОК ДАНИЕЛ

Секоја наша молитва е вера во Господа Човек кој нема вера нема своја земја Човек со вера Господ го има во себе Молете се и верувајте во Господа Господ нека ве Благослови

Posted in Видеа | Leave a comment

МАНАСТИР НА СВ.ЈАКОБ ПАЛЕСТИНА

Posted in Видеа | Leave a comment

БЛАГОСЛОВЕН СЕКОЈ ЕДЕН ДА Е ШТО ВО НЕГО ВЕРУВА

Мили сестри и браќа,Господ нека ве Благослови, Овој филм многу тоа ќе ви покаже,најмногу на сите вас што ја барате вистината а мене ми ја потврди уште еднаш вистината во која поверував,верувам и ќе верувам само во Него,Исус Христос………………………….Единствен, МВПЦ … Continue reading

Posted in Видеа | Leave a comment

ДАВИДОВИ ПСАЛМИ

Posted in Видеа | Leave a comment

МАТЕЈ

Posted in Видеа | Leave a comment

Господ Благословува

Posted in Видеа | Leave a comment

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН

Превод на македонски Администрација на МВППЦ, Осло, Норвешка

Posted in Видеа | Leave a comment

ЕРУСАЛИМ-ГОСПОДОВИОТ ХРАМ

Posted in Видеа | Leave a comment

ПАЛЕСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

Posted in Видеа | Leave a comment