Category Archives: Галерија

ПЕШТЕРАТА ВО КОЈА ЖИВЕЕЛ СВЕТИ ПАВЛЕ

Posted in Галерија | Leave a comment

ОД МОНАХ ДО АРХИЕПИСКОП

ПОЧЕТОК НА АТОС,СВЕТА ГОРА П А Л Е С Т И Н А НОРВЕШКА ОСЛО ГРЦИЈА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ДЕНЕС ВО ГРЦИЈА 2019

Posted in Галерија | Leave a comment

ПОЕЊЕ НА ХИЛАНДАРСКИТЕ МОНАСИ ПО ПОВОД 100 ГОДИНИ ОД СТРАДАЊЕТО НА ЦАР НИКОЛАЈ ВТОРИ РОМАНОВ

Posted in Галерија | Leave a comment

КАЧУВАЊЕТО ДО ВРВОТ НА СВЕТА ГОРА

Качувањето до врвот на Атос е сериозен физички напор и се препорачува на искусните планинари во периодот од мај до октомври. Планинарите и туристите кои се во добра кондиција, качувањето може да го остварат во еден ден, но се препорачува … Continue reading

Posted in Галерија | Leave a comment

МОНАШКА ДРЖАВА,СВЕТА ГОРА,АГИО ОРОС

Posted in Галерија | Leave a comment

ОПЕЛО И САХРАНА НОВОПРЕСТАВЕН ЈЕРОМОНАХ КИРИЛ ХИЛАНДАРЕЦ

У Господу уснули јеромонах Кирило Хиландарац сахрањен је у Светој царској српској лаври Хиландару, дан након упокојења, у среду 07.02.2018, на празник Светог Григорија Богослова. Тако су два Богослова, Јован на чији дан се родио и Григорије на чији спомен … Continue reading

Posted in Галерија | Leave a comment

МОНАШТВО

Posted in Галерија | Leave a comment

Г О Л Г О Т А

Posted in Галерија | Leave a comment

ГРОБОТ НА СВЕТА БОГОРОДИЦА ЕРУСАЛИМ

Posted in Галерија | Leave a comment

ОТЦИ

Posted in Галерија | Leave a comment

СВЕТА ГОРА АТОС ДРЖАВА НА МОНАСИ

Posted in Галерија | Leave a comment

ДА ЖИВЕЕМЕ ВО ГОСПОДА

                                                                                … Continue reading

Posted in Галерија | Leave a comment