ГОСПОДОВА МОЛИТВА

10653655_10152717847044158_2057655006430047091_n
Оче наш,Кој си на небесата,да се свети името Твое,
да дојде царството Твое,да биде волјата Твоја,како
на небото,така и на земјата,лебот наш насушен дај ни го денес,
и прости ни ги договите наши,како што им ги проштаваме и ние на
нашите должници,и не не воведувај во искушение,но избавине од лукавиот

Gordost-i-gordi-ljudi.-O-bezglavoj-gordosti-koja-vodi-ljude

This entry was posted in Молитвеник. Bookmark the permalink.

Comments are closed.