Молитва на Свети Ефрем Сирин за време на пост

Господи и Владико на мојот живот!
Дух на мрзливост, униние, властољубие и празнословие не ми давај. Дух на целомудрие, смиреноумие, трпение и љубов дарувај на мене, слугата Твој! Да, Господи, Цару, дарувај ми да ги видам прегрешенијата мои и да не го осудувам братот мој, зошто Си благословен во сите векови. Амин.

This entry was posted in Молитвеник. Bookmark the permalink.

Comments are closed.