КОЛКУ ЛЕСНО БИЛО ДА СТАНЕШ СВЕТЕЦ

teresanas
АГНЕЗА ГОНЏА БОЈАЏИУ ЗАКАЛУЃЕРЕНА ВО КАТОЛИЧКАТА СЕКТА ВО ИМЕТО „МАЈКА ТЕРЕЗА„
Дошла во католички манастир се закалуѓерила и отишла во индија каде и останала да живее до крајот на својот живот а работела како мајка на стотици закалуѓерени млади индијки кои помагале на сиромасите и болните во индија.
Исто така се грижела да не се изгуби наталитетот во земјата каде била и борец против абортусот.
Еден ден пред и петнаесет години се упокојува индијците ја балсамираат и на 04.09.2016 година папата поглаварот на ватикан франческо се одлучува да ја прогласи за светица каде доаѓаат представници на владите од македонија албанија и индија во почесно место пред влезот во ватикан да присуствуваат на ова големо зло.
По сите закони на ватикан поглчаварот ќе прогласи секој еден кој има две чуда.Така за агнеза пронашле дека една жена била болна од рак и се молела пред „мајка тереза“ и така се излекувала од рак но остантите не можеле да бидат излечени од рак.
Потоа било пронјдено уште едно чудо и така ете толку било за да бидеш светец во католичката секта на ватикан.
Доволно е да си во0 ватикан и само да имаш двајца кој ќе посведочат дек а си ги од било која болест излекувал и ќе бидеш осветен за светец.
Аууууууууууууууууууу,кое големо чудо нависитна.

Мили сестри и браќа верници на МВПЦ и сите православни народи
Ова само ни покажува колку се тие фаризеи злобни и колку зло донесо на овој свет.
Тие сите знаеле дека Исус е Тој,Син на Господа,тие знаеле дека со осудата која ја донеле да го разапнат на Чесниот Крст ќе добијат тогај и ден денс корист од тоа што го сториле.
За да го докажат тоа и ден денес Исус Хрисотс и после Воскресението се наоѓа неговото тело на сите Крстови.
Со Воскресението Телото неможе да стои сеуште на Крстот но кај фаризеите се е можно.
Маакедонска Вистинска Православна Црква овој чин го осудува и ја прогласува со АНАТЕМА католската калуѓерка
за МВПЦ +++ Јован-ХЅаџи

This entry was posted in Соопштенија. Bookmark the permalink.

Comments are closed.