ПРАВАТА И ПРАВДИНАТА ВО ОВОЈ СВЕТ

images
На 8 март, во многу земји во светот се прославува, слави или одбележува денот на жената како спомен на настаните во почетокот на минатиот век кога жената го добила своето право на глас, односно право да учествува во системот на државата во сите нејзини нивоа. Кога ќе се размисли на овој настан од оваа временска гледна точка, многумина би рекле дека тоа е голем напредок за жената која живеела во светот каде се слушал само гласот на мажите и тие одлучувале за се во општеството, па и во семејството. Жената конечно ги добила своите права.
Но што понатаму се случува со неа воопшто со текот на годините тоа секој добро го знае, односно жената го доби она за што се бореше, но нејзините обврски се зголемија за најмалку десет пати. Така модерната жена не знае што побрзо да направи во текот на денот, дали да ги оствари потребите на работа или оние во домот во кругот на семејството. Доколку жената нема свое семејство, односно сопруг и дете или деца, тогаш нејзината ангажираност на работа и претставува само остварување на она што, под претпоставка, сакала да го работи или да се докаже на тоа поле кое го одбрала, односно завршила соодветно образование. Но, тоа се однесува само на нив, но затоа, повторно ќе истакнеме, дека тие што имаат сопствено семејство, многу им е тешко во светот на модерниот феминизам. Тука не ги искажуваме своите шовинистички погледи, туку само ја кажуваме реалноста во светот, зошто ако прашате било која вработена жена со семејтво како го издржува сиот тој товар, секоја од нив ќе каже дека и е многу тешко.
20130620_473009
Со тоа што жената ги доби, официјално, сите права во општеството (во пракса има илјадници примери кои го докажуваат обратното) се отворија нови барања за права, односно човекови права во секоја област. Во последните три децении од минатиот век интензивно се истакнуваше проблемот околу хомосексуалните заедници чии припадници немале еднакви права во општеството, односно не можеле јавно да ја искажат својата сексуална ориентација кон својот ист пол. По не многу долго време, тие ги добија правата и се застапени насекаде во секоја пора и во општеството и во медиумите, наметнувајќи ја идејата дека хомосексуализмот е една природна состојба, односно нормална.
Понатаму почнаа да ги бараат правата на јавно искажување на своите сексуални или ментални ориентации и трансвеститите и бисексуалците, така да во овој век веќе се создаде заедница популарно наречена ЛГБТ. Сите овие луѓе чувствувале дека нивните права не биле остварени и на крај, во името на правдината, и нивните права се остварија, односно отворено да ја искажат и покажат својата сексуална ориентација.
Со појавата на феминизмот и потребата жената да го истакне своето право во општеството се отвори Пандорината кутија на злото. Што сакаме со ова да кажеме? Македонска Вистинска Православна Црква нема ништо против жената, ниту пак кажуваме дека е помалку важна од мажот и дека не треба да има свои права во едно општество.Тоа никаде не го пишува во Светото Писмо или во богословски книги. Она што сакаме да кажеме е дека со појавата на феминизмот само се создадоа услови за појава на се подевијантни сколоности кај човекот, а со тоа и вртоглаво намалување на човековите морални вредности.
Во овој свет под изговор дека се исполнуваат некакви си права, тотално се занемари правото на најважните жители на овој свет, на најважните битија, а тоа се децата. Правата на децата се ставени на последната алка во современото општество. Со давање на правото на жената да решава дали, откако ќе остане бремена, ќе го роди детето или ќе го абортира, и се дава легално право да изврши чедоморство без никакви последици. Со векови тоа се правело скришно, но во минатиот век во секоја болница се отвори оддел за абротирање, односно убивање на деца. На тоа дете уште од самото зачнување му е одземено правото на живот, а за тоа одлучува жената која го носи во стомакот, така да неговиот живот зависи од расположението на жената и нејзината одлука.
Со давање на право на ЛГБТ заедницата јавно да ја искажуваат својата сексуална ориентација без никакви последици, им се даде и право на склопување на брак, а со тоа и право за присвојување на деца. Многу хомосексуални заедници присвојуваат легално деца, без тие деца да имаат право да одлучат дали сакаат да живеат во хомосексуална заедница или не. Тука воопшто не е застапена желбата и правото на детето, туку само на возрасните. Тие деца растат во сосема неприродна средина, со двајца татковци или со две мајки, а едно нормално семејство подразбира една мајка и еден татко.
Децата, како најранлива категорија во овој свет и во земји кои тврдат дека кај нив владее целосна демократија и сите жители ги уживаат сите права, всушност се соочуваат со една неправда за која на никого не му е баш грижа.
Но, која е причината за се ова што го наведовме до сега? Отуѓеноста на човекот од Бога, оддалечувањето од Него и непочитувањето на Неговите заповеди. Колку човекот се отуѓува од Бога, толку повеќе навлегува во едно неморално и неправедно општество. Уништувањето на вредноста на семејството како важна алка во нашиот живот, составено од мајка, татко и деца, кои во својот дом ги почитуваат Божјите заповеди и претставуваат една мала црква, само доведува до декаденции под знамето на правата и правдината.
Затоа ние во Македонска Вистинска Православна Црква топло ви советуваме постојано да ги следите Божјите заповеди, да не ги заборавите вистински морални вредности и секогаш цврсто да стоите во правослвната вера и во вашиот дом, на таков начин, секогаш да владее мир и љубов. Не се оддалечувајте од Бога, туку цврсто држете се до Него зошто Он ќе ја види вашата ревност која секогаш ќе биде наградена. Не се надевајте на човечките и светските права и правдини, туку секогаш барајте ги нив од Бога и секогаш ќе ви бидат дадени.
Jabuke_ThinkstockPhotos
Патријарх на Македонска Вистинска Православна Црква
+++ Јован – Хаџи
Администрација на МВПЦ

ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Στις 8 Μαρτίου, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα των γυναικών ως μνημείο των γεγονότων που συνέβησαν στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν η γυναίκα απέκτησε το δικαίωμά της να ψηφίζει, δηλαδή το δικαίωμα συμμετοχής στο σύστημα του κράτους όλα τα επίπεδα. Όταν εξετάζουμε αυτό το γεγονός από αυτή τη χρονική προοπτική, πολλοί θα έλεγαν ότι είναι μια μεγάλη πρόοδος για μια γυναίκα που έζησε στον κόσμο όπου ακούστηκε μόνο η φωνή των ανδρών και αποφάσισαν όλα στην κοινωνία και στην οικογένεια. Η γυναίκα πήρε τελικά τα δικαιώματά της.
Αλλά τι συμβαίνει σε αυτήν καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών, ο καθένας το ξέρει καλά, δηλαδή, η γυναίκα πήρε αυτό για το οποίο αγωνίστηκε, αλλά οι υποχρεώσεις της αυξήθηκαν τουλάχιστον δέκα φορές. Έτσι, η σύγχρονη γυναίκα δεν ξέρει τι να κάνει ταχύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε για να καλύψει τις ανάγκες της δουλειάς είτε για εκείνους στο σπίτι, με την οικογένεια. Αν μια γυναίκα δεν έχει τη δική της οικογένεια, δηλαδή έναν σύζυγο και ένα παιδί ή παιδιά, τότε η δέσμευσή της στην εργασία είναι μόνο η εκπλήρωση του ό, τι, υποθέτοντας, θέλησε να εργαστεί ή να αποδείξει τον εαυτό της στον τομέα αυτό που επέλεξε ή ολοκλήρωσε εκπαίδευση. Αλλά αυτό ισχύει μόνο για αυτούς, αλλά θα τονίσουμε και πάλι ότι για όσους έχουν τη δική τους οικογένεια είναι πολύ δύσκολο στον κόσμο του σύγχρονου φεμινισμού. Εδώ δεν εκφράζουμε τις σοβινιστικές μας απόψεις, αλλά μιλάμε μόνο για την πραγματικότητα στον κόσμο, διότι αν ζητήσετε οποιαδήποτε εργαζόμενη γυναίκα με μια οικογένεια, πώς θα βάλει όλη αυτή την επιβάρυνση, ο καθένας θα πει ότι είναι πολύ δύσκολο.
Λαμβάνοντας επίσημα όλα τα δικαιώματα στην κοινωνία (στην πράξη, υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο), ανοίχτηκαν νέα δικαιώματα ή απαιτήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάθε κοινωνικό χώρο. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες του περασμένου αιώνα, το θέμα των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων, τα μέλη των οποίων δεν είχαν ίσα δικαιώματα στην κοινωνία, δηλ. Δεν μπορούσαν να εκφράσουν δημοσίως τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στο ίδιο φύλο τους, επισημάνθηκε έντονα. Μετά από λιγο καιρό, πήραν τα δικαιώματα και εκπροσωπούνται παντού σε κάθε πόρο τόσο στην κοινωνία όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιβάλλοντας την ιδέα ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσική κατάσταση ή φυσιολογική.
Επιπλέον, οι τραβεστί και οι αμφιφυλόφιλοι άρχισαν να αναζητούν τα δικαιώματα να εκφράζουν δημοσίως τον σεξουαλικό ή διανοητικό τους προσανατολισμό, έτσι ώστε σε αυτόν τον αιώνα δημιουργήθηκε μια κοινότητα που ονομάζεται LGBT. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θεώρησαν ότι τα δικαιώματά τους δεν πραγματοποιήθηκαν και, τελικά, στο όνομα της δικαιοσύνης, τα δικαιώματά τους υλοποιήθηκαν, δηλαδή να εκφράζονται ανοιχτά και να δείχνουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Με την εμφάνιση του φεμινισμού και την ανάγκη για γυναίκες να τονίσουν το δικαίωμά τους στην κοινωνία, το κουτί του κακού της Πανδώρας έχει ανοίξει. Τι θέλουμε να πούμε; Η Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας δεν έχει τίποτα εναντίον της γυναίκας, ούτε λέμε ότι είναι λιγότερο σημαντική από τον άνθρωπο και ότι δεν πρέπει να έχει τα δικά της δικαιώματα στην κοινωνία. Δεν είναι γραμμένο πουθενά στα βιβλία της Γραφής ή των θεολογικών βιβλίων. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι με την εμφάνιση του φεμινισμού έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για την εμφάνιση μιας πιο αποκλίνουσας ανθρώπινης συγγένειας, και έτσι μια τεράστια μείωση των ανθρώπινων ηθικών αξιών.
Σε αυτόν τον κόσμο, με το πρόσχημα ότι πληρούνται ορισμένα δικαιώματα, παραβλέπεται τελείως το δικαίωμα των σημαντικότερων κατοίκων αυτού του κόσμου, των σημαντικότερων όντων, των παιδιών. Τα δικαιώματα των παιδιών τοποθετούνται στον τελευταίο κρίκο της σύγχρονης κοινωνίας. Δίδοντας στην γυναίκα το δικαίωμα να αποφασίσει εάν, αφού είναι έγκυος, θα γεννήσει το παιδί ή θα την εγκαταλείψει, έχει νόμιμο δικαίωμα να διαπράξει παιδοκτονία χωρίς συνέπειες. Για αιώνες, αυτό έγινε εγκληματικά, αλλά τον περασμένο αιώνα ξεκίνησε ένα τμήμα σε κάθε νοσοκομείο για άμβλωση, δηλαδή για τη δολοφονία παιδιών. Από τη σύλληψη, το παιδί έχει στερηθεί το δικαίωμα να ζει, έτσι ώστε η ζωή του εξαρτάται από την επιθυμία της γυναίκας και την απόφασή της.
Δίνοντας το δικαίωμα στην κοινότητα των ΛΟΑΤ να εκφράσουν δημοσίως τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό χωρίς συνέπειες, τους δόθηκε το δικαίωμα να παντρευτούν και έτσι το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών. Πολλές ομοφυλοφιλικές κοινότητες υιοθετούν νόμιμα παιδιά, χωρίς αυτά τα παιδιά να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αν θέλουν να ζήσουν σε μια ομοφυλοφιλική κοινότητα ή όχι. Εδώ δεν εκφράζεται καθόλου η επιθυμία και το δικαίωμα του παιδιού, αλλά μόνο το δικαίωμα και η επιθυμία των ενηλίκων. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα εντελώς αφύσικο περιβάλλον, με δύο πατέρες ή δύο μητέρες, και μια κανονική οικογένεια περιλαμβάνει μια μητέρα και έναν πατέρα.
Τα παιδιά, ως η πιο ευάλωτη κατηγορία σε αυτόν τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες που διεκδικούν πλήρη δημοκρατία και όλοι οι κάτοικοι απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα, αντιμετωπίζουν πραγματικά μια αδικία για την οποία κανείς δεν φροντίζει.
Αλλά ποιος είναι ο λόγος για όσα έχουμε επισημάνει μέχρι στιγμής; Η ανυπακοή του ανθρώπου από τον Θεό, η αποχώρηση από Αυτόν και η ανυπακοή στις εντολές Του. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος αποξενώνεται από το Θεό, τόσο περισσότερο εισέρχεται σε μια ανήθικη και άδικη κοινωνία. Η καταστροφή της αξίας της οικογένειας ως σημαντικού συνδέσμου στη ζωή μας, αποτελούμενη από μητέρα, πατέρα και παιδιά, που στο σπίτι τους υπακούουν τις εντολές του Θεού και εκπροσωπούν μια μικρή εκκλησία, οδηγούν μόνο στην παρακμή κάτω από το έμβλημα των δικαιωμάτων και δικαιοσύνη.
Επομένως, εμείς στην Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, θερμά σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε συνεχώς τις εντολές του Θεού, να μην ξεχνάτε τις αληθινές ηθικές αξίες και πάντα να στέκεστε σταθερά στην ορθόδοξη πίστη και στο σπίτι σας, με αυτό τον τρόπο πάντα να κυβερνάτε την ειρήνη και την αγάπη. Μην απομακρύνεστε από τον Θεό, αλλά κρατήστε τον εαυτό σας σε αυτόν, γιατί θα δει τον ζήλο σας που πάντα θα ανταμειφθεί. Μην ελπίζετε για τα ανθρώπινα και τα παγκόσμια δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, αλλά πάντα να τα αναζητήσετε από τον Θεό και θα σας δοθούν πάντα.
Ο Πατριάρχης της Γνήσιας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας
+++ Jovan – Χατζή
Διαχείριση του ΓΟΕΜ

RIGHTS AND JUSTICE IN THIS WORLD
On 8th March, many countries around the world celebrate the women’s day as a memorial of the events happened in the beginning of the last century when the woman gained her right to vote, that is, the right to participate in the system of the state at all its levels. When considering this event from this time perspective, many would say that it is a great progress for a woman who lived in the world where only the voice of men was heard and they decided on everything in the society and in the family. The woman finally got her rights.
But what happens to her at all over the years, everyone knows it well, that is, the woman got what she was fighting for, but her obligations increased by at least ten times. So, the modern woman does not know what to do faster during the day, whether to meet the needs of work or those at home, with the family. If a woman does not have her own family, that is, a husband and a child or children, then her engagement at work is only the accomplishment of what, assuming, wanted to work or prove herself in that field that she chose or completed appropriate education. But this only applies to them, but we will again emphasize that for those who have their own family it is very hard in the world of modern feminism. Here we do not express our chauvinistic views, but we are only telling the reality in the world, because if you ask any employed woman with a family, how she stand all that burden, each one will say that it is very difficult.
By having officially received all the rights in the society (in practice, there are thousands of examples proving the reverse), new rights or human rights requirements were opened in each social area. In the last three decades of the last century, the issue of homosexual communities whose members did not have equal rights in the society, i.e. they could not publicly express their sexual orientation to their same gender, was intensively highlighted. After not very long time, they got the rights and they are represented everywhere in every pore both in the society and in the media, imposing the idea that homosexuality is a natural state, or normal.
Furthermore, transvestites and bisexuals began to seek the rights to publicly express their sexual or mental orientation so that in this century a community has been created that is popularly called LGBT. All of these people felt that their rights were not realized and, in the end, in the name of the justice, their rights were realized, that is, openly to express and show their sexual orientation.
With the emergence of feminism and the need for women to emphasize their right in the society, the Pandora’s box of evil has been opened up. What do we want to say? Macedonian Genuine Orthodox Church does not have anything against the woman, nor do we say that she is less important than a man and that she should not have her own rights in the society. It is not written anywhere in the Scripture or theological books. What we want to say is that with the emergence of feminism conditions have been created for the emergence of a more deviant human affiliations, and thus a huge reduction of the human moral values.
In this world, under the pretext that some rights are being fulfilled, the right of the most important inhabitants of this world, the most important beings, the children, are totally neglected. The rights of the children are placed on the last link in the modern society. By giving the woman the right to decide whether, after being pregnant, she will give birth to the child or abort her/him, she has a legal right to commit infanticide without any consequences. For centuries, this was done criminally, but in the last century, a department was opened in each hospital for abortion, that is, the killing of children. Since the conception, the child has been deprived of the right to live, so that her/his life depends on the woman’s desire and her decision.
By giving the right to the LGBT community to publicly express their sexual orientation without any consequences, they were given the right to get married, and thus the right to adopt children. Many homosexual communities legally adopt children, without these children having the right to decide whether they want to live in a homosexual community or not. Here, the desire and the right of the child are not at all represented, but only the right and desire of the adults. These children grow up in a completely unnatural environment, with two fathers or with two mothers, and one normal family involves one mother and one father.
Children, as the most vulnerable category in this world, even in countries that claim full democracy and all inhabitants enjoy all rights, actually face an injustice about which nobody takes care.
But what is the reason for all that we have so far pointed out? Man’s disobedience from God, departure from Him, and disobedience to His commandments. The more man is alienated from God, the more he enters into an immoral and unjust society. The destruction of the value of the family as an important link in our life, made up of a mother, father and children, who in their home obey God’s commandments and represent a small church, only lead to decadence under the banner of the rights and justice.
Therefore, we in the Macedonian Genuine Orthodox Church warmly advise you to constantly follow God’s commandments, not to forget the true moral values, and always firmly stand in the Orthodox faith and in your home, in this way, always to rule peace and love. Do not distance yourselves from God, but hold yourselves to Him, for He will see your zeal that will always be rewarded. Do not hope for human and world rights and justice, but always seek them from God and they will always be given to you.
The Patriarch of the Macedonian Genuine Orthodox Church
+++ Jovan – Hadji
Administration of the MGOC

This entry was posted in Библиотека. Bookmark the permalink.

Comments are closed.