ПСАЛМ 1

Имаше мудар човек кој седеше меѓу луѓето во неговото село
Тој направи нова смешна шега …
Сите се смееја како луди …
Потоа го вратил за половина час.
Потоа го вратил за уште половина час.
Потоа го вратил за половина час.
И го дадов назад една минута подоцна. Никој не се насмеа.
Тој стана и рече: “Бидејќи престанавте да се смеете на истата шега за неколку часа, зошто постојано плачете за раната?”.

This entry was posted in Псалми. Bookmark the permalink.

Comments are closed.