ПОУЧЕНИЕ ЗА ДЕНЕС

55847
Го прашале еден старец кој многу тоа поминал во својот живот,
ШТО Е НАЈЛОШОТО КОЕ ГО ПОМИНАЛ ВО СВОЈОТ ЖИВОТ?
ДАЛИ Е СИРОМАШТИЈАТА,БОЛЕСТА,НЕПРАВДА ИЛИ САМОЌАТА?
Ниту едно од сето тоа!Мирно одговорил старецот.
АМА НЕШТО МОРА ДА СЕ СЛУЧИЛО,КАЖЕТЕНИ ДА СЕ НАУЧИМЕ!
Старецот се завртел и одговорил,Најлошото е кога ќе изарчиш животот со погрешни луѓе,напред немаш со кого,а назад немаш каде!

+++Јован Хаџи МВПЦ

This entry was posted in Поуки. Bookmark the permalink.

Comments are closed.