ДЕНЕС ПОЧНУВА ПЕТРОВДЕНСКИ ПОСТ

Мили сестри и браќа
Денес започнува Петровденски Пост кој има едно значение а тоа да се повторно припремиме за причест.
Во овој пост многумина кој велат дека им е тешко да испочитуваат целиот пост е многу полесен и има олеснителни денови осем среда и петок,во сабота се јаде риба.
На сите ви пожелувам да со лесно го поминете овој Пост а вие кои сте на лекови и болни сте од секој Пост ослободени и треба да ги применувате одредбите на вашиот лекар.
Господ нека Благослови и прости
+++Јован-Хаџи

post

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.