МАКЕДОНСКА ВИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА

unnamed
Мили вљубени во Бога сестри и браќа верници на МВПЦ и нејзиното монаштво денес среќни и благодарни на Господ кој после долго молитвени денови ја осветли нашата душа и повторно ги собра монахињите и монасите,свештенството и дел од архиепископи во својот самоизграден манастир на брегот од мртвото море во Ветлеем со одредба на мегу народниот суд за човекови права.
Одземени се пет илјада хектари обработена земја за изградба на автопат кој е започнат да се гради веќе долго години иако тука беше обработено земјиште со лозје кое денес го немаме.
Оваа радосна вест за мене лично е голема и победителна над она кое е сторено врз нашето монаштво и манастир нашиот дом во кој наскоро сите ќе бидеме собрани на едно место и повторно ќе се чујат камбаните на Светата Црква на Свети Јован Крстителот.
Воедно се заблагодарувам на правните лица со Господ да ги Благослови за нивното брзо реагирање и борба за правдата со која сето ова го овозможија.
Господ нека ве Благослови
архиепископ на МВПЦ Јован Хаџи

This entry was posted in Архиепископ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.