ЗОШТО НА МАКЕДОНСКА ВИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА НЕ И Е ДОЗВОЛЕНО ДА БИДЕ РЕГИСТРИРАНА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Мили и вљубени во Господ сестри и браќа,
Вистината секојпат на крајот излева на видело и луѓето одпосле разбираат многу нешта во својот живот кој го имаат на земјава.
Така и во овој период излегоа многу тајни кој за Господ и тие кој веруваат во него никојпат не биле тајни туку дела на фаризеите кој го осудија Господ Исус Христос на смрт и го разапнаа на Светиот Крст а Тој на третиот ден по писмото Воскресна и ја победи смрта како и ние денс тајната на македонските фаризеи.
Многупати бевме се прашале кој го Хиротониса Стефан самонаречениот поглавар на Македонската Црква,и еве во овие слики кои излегоа на видело снимени ви Црквата на Света Богородица во Скопје.
Ова е дело на поглаварот на Македонската црква МПЦ-ОА.
+++Јован-Хаџи

122179909_10158946081937363_8474428939302138355_n
122120132_1765662760253450_1082499158314428313_n121995067_1765622373590822_5040092860532268297_n121824667_1765622286924164_5597477848760316458_n122128019_1765622233590836_504161398085569214_n122130228_1765662670253459_9156638473662617415_n122155098_1765622316924161_7202649041945008837_n122155952_1765622266924166_7580076836150153639_n
122158134_1765662786920114_367207248445766174_n
122172535_1765622213590838_7801314722552626529_n
122179287_1765662920253434_4742794361012085453_n
122184363_1765662703586789_4332241648077208503_n
121532071_1759170110902715_1958061918830786537_n
121971135_1763148510504875_2223407538384240077_n
121797347_1763148560504870_511320812613341994_n

This entry was posted in Архиепископ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.