БОЖИКЕН ПОСТ

izvozot-na-makedonsko-ovoshje-i-zelenchuk-vo-rusija-zgolemen-povekje-od-tri-pati-234476
Мили сестри и браќа во Господ,Мир помеѓу нас Господ нека Благослови
Денес како и секоја година во ова време на овој ден во 25 седмица по Педесетница започнува Божикниот пост во кој православниот народ го обележува овој ден во чест на Божиќ во чест на НовоРоденчето на Спасителот кој доаѓа да го спаси и БЛГОСЛОВИ СВОЈОТ НАРОД.
Во овие денови многу искушенија се створуваат помеѓу нас и во нас а најмногу се повторуваат мислите и случките кои се случувале во текот на годината.Сите ние имаме сторено нешто кое оди и доаѓа по нас не прати во душата наша и не искушува,ние треба да бидеме собрани и спокојни оти тоа е нешто посилно од нас,затоа сите случки и нешта кои сме ги сториле нетреба да се повторуваат а кои тешко можеме да ги забравиме но затоа во постот се раѓа во нас смирение и со тоа ја смируваме нашата душа која през годината сторила многу лошо некому но затоа тоа што ни е сторено во овие денови треба да се ставиме настрана и да си простиме да му простиме на секој еден кој ни сторил зло сакајки или не сакајки.
Ви пожелувам еден спокоен и мирен во здравје да е и овој пост оваа година и во здравје и мир да го дочекаме сите заедно Ново Роденчето наше долго очекувано.
На сите им простувам и простете ми и мене Господ нека Благослови
+++Јован-Хаџи

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.