ДЕНЕС СИ ПРОСТУВАМЕ ЕДЕН НА ДРУГ

isus-hristus-prostevajte-procka
Денес е ден пред почетокот на Велигденскиот Пост.Ако сите мислиме лошо за луѓето за некој близок има значење дека во нас живее лошиот дух.
Затоа треба во нас во нашето срце да внесеме љубов еден кон друг,ние луѓето сепак имаме во себе омраза и гнев кон нешто кое ни се случило и тоа го носиме претворено во гнев но еден ден се јавува еден ваков ден кој Господ ни го подарил за да се сетиме на деновите во кои владеела љубов и радост и сме имале убаи денови помеѓу нас и на овој ден некоја сила не тера на она кое Господ рекол,ПРОСТЕТЕ ЗА ДА ВИ СЕ ПРОСТИ.
Со ова кажано на сите Православни верници сестри и браќа го честитам почетокот на Велигденскиот Пост.Молете се,за спасение и здравје на сите нас.
Господ нека ве Благослови и се нека ви е простено од Бога
Простете ми
+++јован хаџи

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.