МНОГУМИНА СЕ МЕЃУ НАС НО НЕ ГИ ПРЕПОЗНАВАМЕ

Можеби некаде сте виделе ваква фотографија, а можеби и знаете коj е овој дедо?! А доколку не знаете еве ви прилика да дознаете нешто повеќе за овој дедо кого многу луѓе го сметаат за жив светител.
Оваа слика беше скоро на сите интернет страници и многумина не знаевме од каде и кој е овој дедо?

Верувам вам ви изгледа дека е питач или дека е побожен?! Сигурно е и едното и другото, но покрај се го краси нешто што денес ретко кој го има на овој свет – а тоа е племенитоста, добрината и човекољубието!
Имено, се работи за старец од Бугарија, кој е многу сиромашен, а на цела Бугарија и на Бугарската Православна Црква и донирал 20.000 евра. Секој ден стои во храмот и питачи, но не за себе, тој сите пари кои ќе ги собере ги дава на Црквата.
Дедо Добри е најголем донатор на Црквата во последниве неколку децении, како поединец. И тоа, пешачи неколку километри до Црквата, а потоа и назад. Го нарекуваат Праведник од Бајлово.
Верувале или не, но овој дедо има 99 години, а изгледа многу помлад!
Благодетта Божја ја има секаде, па дури и кај дедо Добри!
Еве и една многу поучна снимка како пример за тоа дека сите можеме со чисто срце да му угодиме на Бога.
Снимката е направена во 2010 година

This entry was posted in Написи. Bookmark the permalink.

Comments are closed.